KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

V Krnově zakázali vstup do lesů, tornádo poškodilo až 33 hektarů

Kvůli silné bouři doprovázené tornádem vyhlásila krnovská radnice ve středu zákaz vstupu do poničených lesních porostů.


„Zákaz se týká oblasti vymezené Bezručovým vrchem, kosteleckou střelnicí, bývalým domovem pro seniory na Ježníku a spojnicí ulic Stará Ježnická a Ježnická. Pohyb v tomto prostoru může být skutečně nebezpečný, hrozí pád stromů a větví a lidem úrazy, proto by se mu měli vyhnout. Aby o zákazu věděli, umístíme na hlavních přístupových cestách informační tabule. Předpokládám, že zákaz vstupu bude platit nejméně měsíc,“ uvedl Ivan Vrátný z Lesní správy města Krnova.

Bouřka podle jeho odhadů poškodila deset až patnáct hektarů lesa. „Výši škod ještě neznáme, ale je jasné, že dřevo je zcela znehodnocené, jehličnany bouře ukroutila a listnáče vyvrátila,“ dodal Ivan Vrátný. Škody sčítají také lesníci z Lesů ČR. Ty přišly asi o 15 hektarů lesa a zakázaly vstup do lesního porostu v okolí obce Býkov-Láryšov.

Podle mluvčího Lesů ČR Zbyňka Boublíka je podle prvotních odhadů zasažena plocha velká až 18 hektarů. „Objem poškozeného dřeva může dosáhnout až šest tisíc metrů krychlových. Popadané stromy jsou v lesních revírech Cvilín a Hošťálkovy,“ informoval ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube.

Město Krnov vyhlásilo zákaz vstupu do všech poničených lesních porostů. Podle krnovské starostky Aleny Krušinové se celkové škody budou šplhat k několika desítkám miliónů korun. „Přesnější čísla budeme mít zítra,“ sdělila.

Na místě zasahovali psovodi i vrtulník

Krnovská radnice v noci na středu zajistila majitelům nejvíce poškozených domů plachty na zakrytí střech, ve středu dopoledne jim zdarma přistavila velkoobjemové kontejnery. „Budeme se snažit pomoci všem postiženým také jiným způsobem. V současné době jejich situaci mapujeme a o formě a rozsahu pomoci rozhodnou zastupitelé na zasedání 26. června,“ upřesnila starostka města.

Na Krnovsko vyrazilo už v úterý v noci přibližně šedesát policistů, z toho sedm psovodů se psy. „Psovodi propátrávají méně přístupné prostory a odlehlá místa pro případ, že by se tam nacházel někdo, kdo potřebuje pomoc, například zraněný člověk,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Dodávky elektrického proudu již byly postupně v obci obnoveny. Do zhruba padesáti zasažených domů v krnovském Kostelci a na Ježníku přijíždí také zástupci pojišťoven, aby zmapovali situaci a svým klientům pomohli věci řádně nahlásit a řešit. Někteří obyvatelé však kvůli špatné finanční situaci pojištění nejsou. Ti jsou teď na tom, podle zasahujících psychologů, nejhůře. Statické posudky ale například zasaženým rodinám uhradí město.

Nad zasaženou oblastí bude ve středu prolétávat policejní vrtulník, který bude monitorovat situaci a zajišťovat pátrání po případných osobách nacházejících se v neprostupných terénech. „Mezi postižená místa patří lokality ve směru od Chomýže, přes Krnov – Ježník a Kostelec, po směr na Býkov. Policisty z územního odboru Bruntál posilují kolegové z krajské speciální pořádkové jednotky. Vzhledem k situaci byli vysláni i služební psychologové,“ doplnila Štětínská.


(Zdroj: Krimi Zprávy Krnov)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín